Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tuchtcollege onderzoekt psychiater Anna Nicole

Shownieuws

Er komt een onderzoek naar de psychiater van Anna Nicole Smith. Alle medicijnen die na haar dood werden gevonden, waren voorgeschreven door Khristine Eroshevich

Het medisch tuchtcollege in de Amerikaanse staat Californië stelt een onderzoek in naar de psychiater van Anna Nicole Smith. Dat meldt het internationale persbureau Reuters. De elf medicijnen die in de hotelkamer van de overleden playmate werden gevonden, waren voorgeschreven door dokter Khristine Eroshevich.

Smith overleed op 8 februari in een ziekenhuis nadat ze onwel was geworden op haar hotelkamer in Florida. Vorige week werd bekend dat de 39-jarige blondine is overleden aan een overdosis medicijnen. Het zou gaan om een ongeluk. Zelfmoord en een misdrijf werden uitgesloten.

Eroshevich, die bevriend was met Smith, schreef in de vijf weken voor de dood van de pin-up recepten uit voor meer dan 1800 pillen. Het zou daarbij onder meer gaan om spierverslappers, antibiotica en een slaapmiddel. Toen Anna Nicole stierf, waren meer dan zeshonderd pillen verdwenen. Het is onduidelijk of de blondine deze pillen allemaal heeft ingenomen.

De elf medicijnen stonden geen van alle op naam van Anna Nicole Smith. Acht medicijnen werden voorgeschreven op naam van de partner van Smith, Howard K. Stern. Twee andere soorten pillen waren voorgeschreven aan een zekere Alex Katz. Eén van de medicijnen stond zelfs op naam van Eroshevich zelf.

Als blijkt dat psychiater zich niet aan de regels heeft gehouden, kan ze uit haar ambt worden gezet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen