Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fransen brengen hommage aan Fons Rademakers

Shownieuws

De Cinémathèque française vertoond maandag de film 'Als twee druppels water' van Fons Rademakers. De vertoning is bedoeld als hommage aan de overleden filmer.

De Cinémathèque française, het filmmuseum van Frankrijk, vertoont maandag de film 'Als twee druppels water' van de Nederlander Fons Rademakers. De vertoning is bedoeld als een kleine hommage aan de regisseur, die op 22 februari op 86-jarige leeftijd overleed in Genève. Dat heeft productiemaatschappij Holland Film donderdag bekendgemaakt.

Rademakers is een van de grootste filmmakers uit de Nederlandse geschiedenis, met klassiekers als 'Max Havelaar' en 'De aanslag' op zijn naam. In 1958 was hij de eerste Nederlandse regisseur die werd genomineerd voor een Oscar, voor zijn film 'Dorp aan de rivier'. In 1986 mocht hij het prestigieuze beeldje mee naar huis nemen voor 'De aanslag'.

'Als twee druppels water' is de verfilming van het boek 'De donkere kamer van Damokles' van Willem Frederik Hermans. Door juridische beslommeringen wordt de film zelden vertoond.

Behalve in Nederland oogstte Rademakers met zijn oeuvre succes in het buitenland, waaronder Frankrijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen