Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrouwenbladen verliezen lezers

Shownieuws

De grote Nederlandse vrouwentijdschriften hebben het afgelopen jaar lezeressen verloren. Vooral de oplage van bladen als Libelle en Margriet is gedaald.

De grote Nederlandse vrouwenbladen hebben het afgelopen jaar lezeressen verloren. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het instituut voor media-auditing HOI. Vooral de oplage van tijdschriften als Libelle en Margriet is gedaald.

In het laatste kwartaal van 2006 had Libelle een oplage van ruim 505 duizend exemplaren, het jaar daarvoor waren dat er nog ruim 520 duizend. De oplage van Margriet daalde van bijna 356 duizend naar ruim 313 duizend.

Ook bladen als Elle, Marie Claire, Cosmopolitan en Beau Monde zagen hun lezersaantallen dalen. Esta, Glamour en Happinez waren de enige vrouwenbladen die het afgelopen jaar meer lezers konden verwelkomen.

Lijkt de interesse van volwassen vrouwen in tijdschriften dus terug te nemen, de verkoopcijfers van bladen speciaal bedoeld voor meisjes nam in 2006 juist toe. Van CosmoGirl werden in het laatste kwartaal van vorig jaar bijna 93 duizend exemplaren verkocht, het jaar daarvoor waren dat er ruim 81 duizend. De oplage van ElleGirl steeg van ruim 63 duizend naar ruim 80 duizend. Ook Fancy werd beter gelezen, de oplage groeide van ruim 69 duizend naar ruim 81 duizend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen