Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Flikken stopt na tiende seizoen

Shownieuws

De Vlaamse politieserie Flikken stopt na het tiende seizoen. Momenteel wordt het negende seizoen opgenomen. In Nederland wordt de serie bij de Tros uitgezonden.

De Vlaamse politieserie Flikken stopt na het tiende seizoen. Dat meldt de Belgische omroep VRT donderdag. "Je moet kunnen stoppen met iets om met iets nieuws te beginnen", verklaart een woordvoerder. "We zijn blij met het succes van de reeks, maar het is ook goed om te stoppen op een hoogtepunt."

Fans hoeven hun favoriete politieteam voorlopig echter nog niet te missen: momenteel zijn de opnamen voor het negende seizoen bezig. De laatste reeks komt pas in 2009 op de Vlaamse buis. In Nederland wordt de serie uitgezonden bij de Tros. Het zesde seizoen begint op deze zender op 20 april.

In het najaar komt er ook een Nederlandse versie van de politieserie, met onder anderen Angela Schijf, Victor Reinier en Wil van Kralingen. De Nederlandse serie is volgens de Tros geen remake van de Vlaamse serie, maar een nieuwe reeks met nieuwe personages en eigen verhaallijnen. De opnamen van Flikken Maastricht zijn eind maart begonnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen