Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hans Ubbink stopt cd in vakantiedoeboek

Shownieuws

Bij het vijfde deel van het vakantiedoeboek van Hans Ubbink zit een cd met vakantiemuziek als extraatje. Op de cd staat onder meer 'Human' van Michiel Borstlap.

Bij het vijfde deel van het vakantiedoeboek van Hans Ubbink zit een cd met vakantiemuziek, als extraatje. "Ik hoop dat mensen met hun voeten in een teiltje water deze cd opzetten en dan overvallen worden door het ultieme vakantiegevoel", vertelt de modeontwerper aan Novum Nieuws.

Ubbink had wel een vinger in de pap bij de selectie van de nummers, maar zijn favoriete zomerhit staat er niet op. "Dat is 'Papa was a rolling stone' van The Temptations, maar dat komt vooral door de herinneringen die dat nummer bij me oproept. Het paste niet bij de rest." Een nummer dat wel de cd heeft gehaald is 'Human' van Michiel Borstlap.

Het Hu.man Holidays-vakantiedoeboek verschijnt jaarlijks en staat vol verhalen, reistips, foto's en spelletjes. Het veelzijdige boek, dat onder meer te bestellen is via de website van de modeontwerper, is bedoeld voor op het strand, in de auto, op de camping, of voor thuis op de bank als het regent.

"Het idee voor het boek ontstond bijna vanzelf", vertelt de 45-jarige modeontwerper. "Als jongetje zat ik op de achterbank van de Citroën DS van mijn ouders met een doeboek op schoot. Dat miste ik als volwassene."

Hans Ubbink spreekt uit eigen ervaring als hij vertelt dat je, als je met vakantie gaat, altijd stapels boeken en tijdschriften meesleept. "Je hebt niet altijd de tijd om je er helemaal in te verdiepen. Omdat dit boek een mix is van verhalen, foto's en spelletjes, pak je het gemakkelijk op als je je even een halfuurtje wilt ontspannen."

De redactie bestaat uit acht mensen, die werkzaam zijn in de boeken- en tijdschriftenbranche. "Zij waren, net als ik, gegrepen door het idee", vertelt Ubbink. "Het is voor hen een verademing om geen rekening te hoeven houden met het concept van een blad."

Het vakantiedoeboek heeft twee hoofdlijnen: 'Heimwee naar Holland' en eten in en op vakantie. Voor 'Heimwee naar Holland' leverde onder anderen schrijver Martin Bril een gedicht. Ook oud-Hollandse spelletjes horen bij het boek, zoals kwartetten en memory. Ambassadeurs beschrijven de eetgewoonten van landen die zij vertegenwoordigen en fotograaf Walter Jansen legde de Vietnamese streetfood-praktijken vast. Bovendien zit er als extraatje een bijzonder velletje eetpapier bij.

Momenteel is Ubbink druk bezig met de zomercollectie voor volgend jaar. "Mijn collectie wordt half juli gepresenteerd en daarna is het tijd voor vakantie." De famillie Ubbink twijfelt nog tussen Azië en Europa. Vorig jaar genoot het gezin van een ontspannen vakantie in Thailand. "Dit jaar willen de kinderen graag eens naar een camping, net als sommige klasgenootjes." Het zou de eerste keer zijn voor de modeontwerper. De kans dat Ubbink zich dan ook een campingsmoking aanmeet, lijkt erg klein.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen