Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frédérique Huydts ontmoet psychopaat in film

Shownieuws

De laatste rol van de vorig jaar overleden Frédérique Huydts was ook haar zwaarste. 'Lege maag' is een film over de gevaren van de spirituele hulpverlening.

De laatste rol van de vorig jaar overleden Frédérique Huydts was haar zwaarste. Een arthousefilm over de gevaren van de spirituele hulpverlening, zo omschrijft filmmaker Hans Breetveld 'Lege maag'. "Het is troostrijk dat dit mij nog met haar verbindt", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Ze heeft het fantastisch gedaan."

Breetveld, die goed bevriend was met de actrice, besloot na jaren zwijgen de openbaarheid te zoeken. Dinsdag, precies een jaar nadat Huydts op 38-jarige leeftijd aan darmkanker overleed, onthulde hij dat hij de laatste hand had gelegd aan het filmdrama. "Ik heb er meer dan twee jaar aan gewerkt", vertelt hij. "Nu is hij af."

In 'Lege maag' speelt Breetveld, die eveneens verantwoordelijk was voor het script en de regie, een psychopaat die zijn toevlucht zoekt in een kuuroord. "Het personage van Frédérique is daar met haar man in relatietherapie", vertelt hij. "De film gaat over mensen die geluk zoeken in hogere sferen. Doordat de patiënten zo met hun hoofd in de wolken lopen, hebben ze niet door dat er een gevaarlijke gek in hun midden is."

Bang is de regisseur dat de release van de film wordt afgedaan als exploitatie van een overleden actrice. "Als ik op sensatie uit was, zou ik de film een jaar geleden al hebben uitgebracht", benadrukt hij strijdbaar. "Bovendien speelt Frédérique een belangrijke bijrol, geen hoofdrol. Er hebben zoveel getalenteerde acteurs aan de film meegewerkt."

In mei wil Breetveld enkele voorstellingen organiseren voor de betrokken acteurs, familie en vrienden. Daarna hoopt hij dat 'Lege maag' zijn weg vindt in het alternatieve filmcircuit. Opgelucht is hij dat hij ruimschoots de tijd heeft genomen om het project te vervolmaken. "De film is in 2005 in alle stilte opgenomen. Ook Frédérique heeft tot aan haar dood over het project gezwegen", vertelt hij. "We hebben in alle rust kunnen experimenteren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen