Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gratis auto voor milieubewuste Isa Hoes

Shownieuws

Isa Hoes heeft woensdag op de AutoRAI de sleutels gekregen van een auto op gas. De Rozengeur & Wodka Lime-actrice is dolblij met haar milieuvriendelijke auto.

Isa Hoes heeft woensdag op de AutoRAI in Amsterdam de sleutels gekregen van een auto op autogas. De Rozengeur & Wodka Lime-actrice is dolblij met haar milieuvriendelijke auto. "Ik rij nu in een oude Cadillac op autogas, dus ik ben al bekend met het fenomeen."

Met de overhandiging van de sleutels aan de actrice start Stichting Autogas Nederland (SAN) haar campagne 'Bewust vooruit'. SAN koos voor Isa Hoes en haar man Antonie Kamerling omdat zij 'een jong werkend gezin van deze tijd zijn'. "Uit het tv-programma 'Goodies' blijkt dat Isa en Antonie het milieu een warm hart toedragen", vertelt SAN-voorzitter Kees Goudberg woensdag. In 'Goodies' gaan Isa en haar echtgenoot, met wie zij dit jaar tien jaar getrouwd is, op zoek naar manieren om lekker en bewust leven te combineren.

De brunette probeert milieubewust te leven. "Mensen denken dat het veel moeite kost om je steentje bij te dragen aan het milieu, maar dat hoeft niet zo te zijn", zegt ze. Hoes heeft tips om verantwoordelijker om te gaan met het milieu. "Doe de lampen uit als je de kamer uitgaat, trek altijd de oplader van je mobiele telefoon uit het stopcontact en doe de verwarming uit als je weggaat. Ook moet je de kranen niet te lang laten lopen."

De 39-jarige actrice geeft meteen toe dat ze zelf niet overal op wil inleveren. "Mijn zoon Merlijn houdt heel erg van douchen en ik vind het zelf ook heerlijk om de dag van me af te spoelen." Isa nuanceert ook haar tip om de verwarming lager te zetten. "Je zult mij niet snel op de bank zien zitten met vijf truien aan en de verwarming uit", legt ze uit. "Ik lever mijn bijdrage aan het milieu op andere manieren. Bijvoorbeeld met mijn auto op autogas."

Isa bekent dat ze voor ieder wissewasje in de auto stapt, omdat ze met haar gezin heel afgelegen woont. "Gelukkig is dat met de nieuwe auto een stuk minder belastend voor het milieu."

Momenteel is het voor Isa een rustige periode wat werk betreft. Ze heeft net de opnamen van zes afleveringen 'Goodies' achter de rug. De actrice, die moeder is van Merlijn (8) en Vlinder (1), werkt aan een script gebaseerd op 'Het hemelse gerecht' van Renate Dorrestein. "Hopelijk gaan we dit jaar nog beginnen met filmen. Het is een bizar en geestig verhaal."

'Goodies' is iedere zondag te zien op RTL4.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen