Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Keith Richards snoof as van vader

Shownieuws

Voor Keith Richards is een lijntje cocaïne niet genoeg om echt high te worden. De gitarist van The Rolling Stones snoof ooit de as van zijn gecremeerde vader.

(Novum/AP) - Voor Keith Richards is een simpel lijntje cocaïne niet genoeg om echt high te worden. De gitarist van The Rolling Stones vermengde ooit as van zijn gecremeerde vader met het witte goedje. Dat onthult hij in een interview met het Britse muziekblad NME.

Op de vraag wat het gekste is dat hij ooit heeft gesnoven, antwoordde de muzikant: "Mijn vader, ik heb mijn vader opgesnoven. Hij was gecremeerd en ik kon de verleiding niet weerstaan. Mijn pa zou het niet erg hebben gevonden en ik kreeg het heel goed naar binnen", licht Richards toe. "Ik ben nog altijd in leven."

Bert, de vader van de gitarist, overleed in 2002 op 84-jarige leeftijd. Dat Richards ondanks zijn fervente drugsgebruik de leeftijd van 63 jaar heeft bereikt, heeft volgens hem meer met geluk dan wijsheid te maken. "Tien jaar lang stond ik op de lijst van mensen die de meeste kans maken om snel te sterven. Het was een grote teleurstelling toen ik van de lijst werd gehaald", grapt hij.

Richards, die al sinds 1962 gitaar speelt in de legendarische rockband, raadt jonge muzikanten af om in zijn voetsporen te treden. "Mensen denken dat het een levensstijl is, maar ik deed het gewoon omdat ik het deed."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen