Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joss Stone zingt tijdens herdenkingsconcert Diana

Shownieuws

Joss Stone treedt op tijdens het concert dat in de zomer wordt gehouden ter nagedachtenis aan de overleden prinses Diana. Het concert vindt plaats op 1 juli.

Joss Stone treedt op tijdens het concert dat in de zomer wordt gehouden ter nagedachtenis aan de overleden prinses Diana. Het concert vindt plaats in het Londense Wembleystadion op 1 juli, de dag waarop de prinses 46 jaar zou zijn geworden. Stone vertelde aan een Australische krant dat ze een sterk spirituele band voelt met de prinses, die tien jaar geleden omkwam bij een auto-ongeluk. "Ik wil haar een keer spreken en dat gaat ook gebeuren, dat voel ik," zegt Joss tegen de Australische krant The Age.

De Britse krant Evening Standard meldt dat naast Joss Stone onder anderen Kanye West, Pharrell Williams, Duran Duran en Bryan Ferry hun aanwezigheid hebben bevestigd. Sir Elton John is van de partij en denkt erover om 'Candle in the wind' te zingen, het nummer dat hij zong op de begrafenis van Diana. Het Engelse nationale ballet geeft een optreden en musicalproducent Andrew Lloyd Webber brengt een medley van liedjes uit zijn shows.

Prins William is blij met de voorlopige line-up. "We willen onze moeder op een leuke manier eren en herdenken", zegt de 24-jarige prins. "We wilden dat het concert een energieke show zou worden, zoals ze het zelf gewild zou hebben."

Alle artiesten treden belangeloos op en de opbrengst van de avond gaat naar het goede doel. Een daarvan is het Diana Memorial Fund. Stichting Sentebale, het goede doel dat prins Harry oprichtte ter ere van zijn moeder, profiteert ook van de show. Sentebale helpt kinderen in Lesotho. Centrepoint, waarvan prins William beschermheer is, krijgt eveneens een deel van de opbrengsten. Deze stichting houdt zich bezig met steun aan daklozen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen