Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jean-Marie Pfaff beschuldigd van racisme

Shownieuws

Jean-Marie Pfaff is dinsdag beschuldigd van racisme. In een aflevering van de realitysoap is te zien hoe hij een donkere tuinman een trap geeft.

Jean-Marie Pfaff is dinsdag beschuldigd van racisme. In een aflevering van de realityserie De Pfaffs is te zien hoe de ex-keeper tijdens zijn vakantie op Barbados een donkere tuinman een trap verkoopt. Het Belgische centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding vindt het gedrag van de ex-keeper onaanvaardbaar en denkt erover stappen te ondernemen. Dat staat te lezen op de website van de Belgische publieke omroep VRT.

Volgens een woordvoeder van het centrum, Jozef de Witte, heeft Pfaff een voorbeeldfunctie. "Iedereen die op televisie komt moet goed nadenken wat hij zegt en doet", zegt De Witte. "Ik wil graag weten wat Jean-Marie bezielde zoiets te doen, en waarom VTM de beelden heeft uitgezonden." Er is een brief onderweg naar de Pfaffs en naar de televisiezender, waarin om uitleg wordt gevraagd.

De Belgische ster gaf een reactie in een uitzending van radiozender StuBru. "Het is een misverstand, we voetballen altijd samen, het was een grapje", zei hij aangeslagen. "Het was absoluut niet racistisch bedoeld."

De Pfaffs is een realitysoap over de familie van ex-doelman Jean-Marie Pfaff. Deze soap gaat over het dagelijkse leven van hem en zijn familie. In België wordt De Pfaffs uitgezonden door VTM, in Nederland door RTL 7. De serie is inmiddels aan zijn vijfde seizoen bezig.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen