Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Auto uit Knight Rider te koop

Shownieuws

KITT, de pratende auto uit Knight Rider, staat te koop. De Pontiac Trans Am werd in de serie bestuurd door acteur David Hasselhoff, die Michael Knight speelde.

(Novum/AP) - KITT, de pratende auto uit de tv-serie Knight Rider, staat te koop. De zwarte Pontiac Trans Am werd in de tv-serie uit de jaren tachtig bestuurd door David Hasselhoff, die gestalte gaf aan Michael Knight.

De auto van Knight kan voor 112 duizend euro van eigenaar wisselen bij dealer Kassabian Motors in Californië. De autohandelaar vermoedt dat de wagen in een privécollectie terechtkomt. Het voertuig mist enkele onderdelen, zoals een katalysator, en mag daardoor niet de weg op.

De Pontiac haalt in tegenstelling tot KITT in de serie bij lange na geen 483 kilometer per uur, kan niet vliegen en kan geen rookbommen werpen. De rode lampjes in de neus van de wagen doen het nog wel en maken ook het herkenbare geluid dat altijd in de serie te horen was.

Het is al bijna 25 jaar geleden dat de serie haar debuut beleefde op televisie. Knight Rider draaide om Michael Knight, die als een soort moderne ridder samen met zijn technisch geavanceerde auto KITT werkte voor de FLAG Foundation (Foundation for Law And Government).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen