Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mr. Bean verovert Nederlandse bioscopen

Shownieuws

Mr. Bean is binnengekomen op één in de Nederlandse box office. 'Mr. Bean's holiday' trok 120 duizend bezoekers en zette 870 duizend euro om.

Mr. Bean mag dan een wandelende ramp zijn, zijn nieuwste film is toch binnengekomen op één in de Nederlandse box office. 'Mr. Bean's holiday' trok in vier dagen ruim 120 duizend bezoekers en zette ruim 870 duizend euro om. Daarmee boekt de komedie het beste eerste weekendresultaat van een film dit jaar.

In de film stapt de Britse komiek Rowan Atkinson voor het eerste in tien jaar weer in de huid van Mr Bean, die deze keer een zonvakantie heeft gewonnen naar Zuid-Frankrijk. Op weg naar zijn bestemming ontstaat overal waar hij komt chaos. Atkinson was een week geleden aanwezig bij de première van de film in Nederland, waar hij op de fiets arriveerde.

Hij liet weten dat het mogelijk de laatste keer was dat hij Mr. Bean speelde omdat hij daarvoor over een paar jaar te oud is. "Hij eist fysiek veel van me. En hoe tijdloos hij ook is, ik wil niet dat mensen hem straks herinneren als een oude zak."

Op twee in de lijst van films met de hoogste omzet staat het spektakel '300', over de oorlog tussen de Spartanen en de Perzen. De film zette deze week in Nederland ruim 328 duizend euro om en komt daarmee op een totaalomzet van ruim 1,2 miljoen euro. 'Norbit', met Eddie Murphy, staat op drie. De productie was goed voor 175 duizend euro en heeft in totaal nu bijna 1,3 miljoen euro opgeleverd.

In de Verenigde Staten debuteerde 'Blades of glory' op één in de box office, met een omzet van bijna 25 miljoen euro. In de film spelen Will Ferrell en Jon Heder kunstschaatsrivalen. Animatiefilm 'Meet the Robinsons' kwam met een opbrengst van bijna negentien miljoen euro binnen op twee. Op drie staat '300', die in de VS ruim 8,3 miljoen euro opbracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen