Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Monique van der Werff zet zangcarrière voort

Shownieuws

Monique van der Werff zet haar muzikale zangcarrière voort na de wegstemming uit 'So you wannabe a postar'. Op 13 april komt haar single 'Waiting uit'.

Hoewel Monique van der Werff zaterdag werd weggestemd uit het programma 'So you wannabe a popstar', geeft ze haar muzikale carrière niet op. Ze zingt de titelsong van haar nieuwe film 'Honeyz', samen met haar tegenspeelster Anna Speller. Het nummer heet 'Waiting' en verschijnt 13 april als single.

Van der Werff nam al eerder een titelsong voor haar rekening, die voor de film 'Zoop in Afrika' met haar collega's. Speller nam eerder deel aan de talentenjacht Starmaker en belandde in de band K-OTIC. De groep scoorde een hit met 'Damn, I think I love you', maar stopte in 2003 wegens tegenvallend succes.

De nieuwe single is opgenomen in de Belgische studio Galaxy, een van de grootste studio's van Europa. "Anna heeft veel meer ervaring met zingen, dus ik was wel een beetje zenuwachtig", vertelt van der Werff. De bijpassende videoclip is net als de film opgenomen in de Bijenkorf. "Het is zo vreemd om in de Bijenkorf te zijn na sluitingstijd. Het ligt er verlaten bij, en je kunt eindelijk eens op je gemak alle spulletjes bekijken."

Over het einde van 'So you wannabe a popstar' zegt ze dat ze het erg jammer vindt dat ze niet meer meedoet, maar dat het natuurlijk wel een spelletje is. Daarom had ze er rekening mee gehouden dat het ieder moment afgelopen kon zijn. "Ik ben in eerste instantie actrice en geen zangeres."

In 'Honeyz' speelt van der Werff de rol van Renske, een verlegen meisje dat niet veel durft. Volgens haar lijkt ze in een bepaald opzicht wel op haar personage. "Ik ben net als Renske verantwoordelijk, denk wel over de consequenties na", vertelt ze. De film komt 26 april in de bioscoop.

Verder is de 24-jarige actrice te bewonderen met haar theatergroep Oeloek. Het gezelschap bestaat uit vier personen, die zelf de voorstellingen schrijven. Het stuk waarmee ze nu optreden heet 'Oeloek 2' en heeft als thema identiteit en is te zien op allerlei scholen in heel Nederland. Ook geeft de groep bijpassende workshops.

Van der Werff maakte haar acteerdebuut in de soap Onderweg naar Morgen. Daarna speelde ze in de film 'Loverboy' en sinds 2005 is ze als wassen beeld te bewonderen in Madame Tussauds.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen