Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Demonstratie in Oekraïne tegen Songfestival-act

Shownieuws

In Oekraïne demonstreerden nationalisten tegen de act die meedoet aan het Eurovisie Songfestival. De travestiet Serdyuchka werd met meerderheid gekozen.

In Oekraïne hebben boze nationalisten zondag gedemonstreerd tegen de act die het land vertegenwoordigt bij het Eurovisie Songfestival. Dat meldt BBC News. De travestiet Verka Serdyuchka zou de natie voor schut zetten bij de muziekwedstrijd.

De demonstratie was onderdeel van een landelijke campagne, die ertoe moet leiden dat Oekraïne zich terugtrekt uit de competitie. Het is echter onwaarschijnlijk dat de nationalisten hun zin krijgen, aangezien Serdyuchka grote populariteit geniet. Zij werd met een grote meerderheid verkozen om aan het festival mee te doen.

Achter de make-up van Serdyuchka schuilt de 33-jarige popster Andriy Mykhailovych Danylko. Het nummer 'Dancing Lasha Tumbai' dingt in de finale in Finland op 12 mei mee naar de hoofdprijs. Edsilia Rombley, die voor Nederland meedoet met het nummer 'On top of the world', moet zich eerst bewijzen in de halve finale op 10 mei.

Dit jaar waren er al meerdere relletjes rond het Songfestival. De organisatoren beraadden zich over de Israëlische act, vanwege een vermeende politieke boodschap, maar zagen uiteindelijk geen bezwaren. In Groot-Brittannië werden tijdens de nationale finale per abuis twee kandidaten uitgeroepen tot winnaar. De band Scooch, die het uiteindelijk in Helsinki mag proberen namens de Britten, werd onlangs beschuldigd van plagiaat. Het nummer 'Flying the Flag' lijkt volgens de Zweedse zangeres Pandora te veel op één van haar liedjes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen