Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Irak in de ban van Idols

Shownieuws

Dat Irak meer is dan een land getroffen door oorlog, bewijst de Arabische versie van American Idol. Het publiek ging uit zijn dak toen een Iraakse de show won.

(Novum/AP) - Dat Irak meer is dan een land getroffen door oorlog, bewijst de Arabische versie van American Idol. Het programma hield de kijkers sinds december aan de buis gekluisterd en leidde de aandacht af van het geweld in het land.

De Iraakse Shadha Hassoun won vrijdag de vierde editie van het programma, waarop de straten van Irak prompt volstroomden met dansende mensen. "Ik ben zo verbaasd dat men zo eensgezind is geweest, en op mij heeft gestemd", zei Hassoun. "Ik had het helemaal niet verwacht."

De 25-jarige zangeres had geen idee van de mening van het publiek. Ze mocht namelijk tijdens haar deelname niet uitgaan of in contact komen met anderen. Ze nam het in de finale op tegen kandidaten uit Libanon, Egypte en Tunesië. Zelf is ze geboren in Marokko, maar ze heeft een Iraakse vader.

Tijdens de live-uitzending van de finale was het in de straten van Irak een drukte van jewelste. Fans liepen met spandoeken en strooiden met confetti. Het publiek ging uit zijn dak toen de Libanese presentator van het programma de winnaar bekendmaakte.

Star Academy Arabia volgde een groep kandidaten uit allerlei Arabische landen. De kandidaten woonden in een huis waar ze zang- en dansles kregen. In liveshows werd bepaald wie zou afvallen en wie mocht blijven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen