Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jort Kelder stopt als hoofdredacteur Quote

Shownieuws

Jort Kelder stopt als hoofdredacteur van Quote. Dat heeft hij bekendgemaakt op zijn website. Hij wil iets nieuws en multimediaals gaan doen.

Jort Kelder stopt als hoofdredacteur van Quote. Dat heeft hij bekendgemaakt op zijn website. Hij vindt de overname van Quote door het Franse Hacehette Filipacchi een passend moment om op te stappen. Wel blijft hij voor het blad werkzaam als 'coach' van de redactie en blijft hij ook zijn maandelijkse rubriek schrijven.

Kelder werkt sinds 1989 voor het zakenblad en vervult sinds 1993 de functie van hoofdredacteur. "Na 13 en 1/3 jaar hoofdredacteurschap mag er wel eens wat nieuws gebeuren", vindt Kelder nu. En dus gaat hij iets doen met 'Kwootvriendjes, krantjes, blaadjes, internet – alles kan'. "Maar reken erop dat het nieuw en multimediaal zal zijn. Snap ik niets van, maar misschien komt dat nog."

De blonde bretelsdrager benadrukt dat er geen sprake is van een conflict tussen hem en Quote. Hij wil echt alleen 'vrij zijn en nieuwe dingen doen'. Hij verlaat het blad, dat furore maakte als uitgever van de Quote 500 Rijkste Nederlanders, dan ook met 'pijn'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen