Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Beatles-oeuvre eindelijk online'

Shownieuws

Het oeuvre van The Beatles kan mogelijk online woren aangeschaft. Platenmaatschappij EMI en Apple-topman Steve Jobs houden maandag een persconferentie.

(Novum/AP) - Het oeuvre van The Beatles kan mogelijk online woren aangeschaft. Platenmaatschappij EMI en Apple-topman Steve Jobs houden maandag een gezamenlijke persconferentie in Londen, waarbij ze volgens geruchten bekendmaken dat de muziek van The Beatles te downloaden wordt via de online muziekwinkel van Apple, iTunes.

Behalve de onthulling van 'spannend nieuw digitaal aanbod', is ook aangekondigd dat er maandag een 'zeer speciaal' live optreden plaatsvindt van een bekende artiest.

Momenteel biedt nog geen enkele webwinkel muziek van The Beatles aan. De Britse band is daarmee een van de meest prominente bands die ontbreekt in virtuele winkels.

Mogelijk is de samenwerking het resultaat van de schikking tussen de twee Apple's, die van Jobs en het Beatles-label Apple Corps. Tussen de twee bedrijven liep een langdurig geschil over de merknaam en het bedrijfslogo, dat in februari is opgelost.

Mocht het nieuws dat maandag bekend wordt niets met The Beatles te maken hebben, dan houdt het mogelijk verband met de nieuwe iPhone van Apple. Op het mobieltje kan muziek en video worden afgespeeld en het beschikt over een aanraakscherm. Het lichtgewicht apparaatje zou vanaf juni in de VS verkrijgbaar zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen