Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Popstar-jury verbijstert Henkjan Smits

Shownieuws

Henkjan Smits snapt niets van het jurysysteem van 'So you wannabe a popstar'. "Willen we een lachertje laten winnen of een potentiële popster?"

Henkjan Smits snapt niets van het jurysysteem van de zangwedstrijd 'So you wannabe a popstar'. Zo kreeg Geert Hoes vorige week vier zevens terwijl hij volgens Smits 'knettervals' had gezongen. En wat hij al helemaal niet begrijpt, is waarom jurylid Marc Forno een negen gaf aan Hilbrand Nawijn, die hij een week eerder nog 'belachelijk' had genoemd. "Willen we een lachertje laten winnen of een potentiële popster?", vraagt Smits zich af op zijn weblog.

Ook snapt Smits niet waarom het Nederlandse publiek Tanja Jess en Fajah Lourens al uit de show heeft gestemd. Zij hebben volgens hem veel meer potentie dan Nelleke van der Krogt of Nawijn. Oud-schaatser Erik Hulzebosch vindt Henkjan wel weer leuk. "Hij verrast vrienden en vijand met een accentloos, aardig op toon en redelijk getimed zingen."

Het über-jurylid betreurt nog altijd dat hij zelf niet mag jureren. Vorige maand stapte hij van RTL over naar SBS, om in de jury van het programma plaats te nemen. Maar zijn oude werkgever, waarbij hij de afgelopen jaren als jurylid van Idols en X Factor actief was, verhinderde dat. In zijn contract met RTL stond een clausule die Smits verbiedt het komende halfjaar in de jury van een andere talentenjacht te gaan zitten.

Nu moet hij het doen met een baan als verslaggever van 'So you wannabe a popstar' in Shownieuws, dat hij vanaf volgende maand ook presenteert. Maar eerst belooft hij te gaan doorgronden waarom de jury cijfers geeft die niets met de kwaliteit van de optredens te maken hebben.

'So you wannabe a popstar' is elke vrijdag en zaterdag te zien op SBS 6. Zaterdag nemen Monique van der Werf en Jochem van Gelder het in de sing-off tegen elkaar op. Wie daarna de minste stemmen heeft, moet de show verlaten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen