Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Kast pakt de draad weer op

Shownieuws

De Kast geeft zaterdag in de originele bezetting een concert in De Pompstee in Roden. Het is het eerste optreden na het reünieconcert van vorig jaar.

De Kast geeft zaterdag in de originele bezetting een exclusief concert in de zaal De Pompstee in het Drentse Roden. De Friese band gaf eind vorig jaar met succes een reünieconcert tijdens de Fryske Music Nights in Leeuwarden. Daarna werd besloten zo en nu en dan weer het podium te beklimmen. Het concert van zaterdag is de zogenoemde kick-off.

De groep behoorde in de jaren negentig tot de populairste bands van Nederland, met hits als 'In neije dei', 'Hart van mijn gevoel' en 'Woorden zonder woorden'. Vier jaar geleden gaf De Kast er de brui aan, na een afscheidsconcert in de Amsterdam ArenA. Zanger Syb van der Ploeg wilde verder met de Engelstalige band Spanner.

Tot een doorbraak kwam het niet. Momenteel staat Van der Ploeg vooral in de belangstelling door zijn deelname aan het Tien-programma 'Just the two of us'. Met Sonja Silva vormt hij een zangduo. Ook bracht hij vrijdag tijdens het Schaatsgala van de Tros 'In neije dei' ten gehore. De 20-jarige schaatser Sven Kramer, die ook uit Friesland komt, zong vanuit de zaal een stukje mee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen