Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Terry Gilliam krijgt oeuvreprijs in Amsterdam

Shownieuws

Filmmaker Terry Gilliam ontvangt op 18 april de Career Achievement Award op het Amsterdam Fantastic Film Festival. Het festival duurt tot en met 25 april.

Filmmaker Terry Gilliam ontvangt op 18 april de Career Achievement Award op het Amsterdam Fantastic Film Festival (AFFF). Als eerbetoon aan de eigenzinnige regisseur worden drie van zijn films vertoond: 'Brazil', '12 Monkeys' en 'Fear and loathing in Las Vegas'. De organisatie kent Gilliam de prijs toe om zijn 'grenzeloze fantasie'. Op 19 april geeft de regisseur een interview waarbij alle bezoekers van het festival aanwezig kunnen zijn.

De 66-jarige Gilliam werd bekend als lid van de Britse comedyformatie Monty Python. Behalve voor succesvolle films was hij verantwoordelijk voor flops, met het nooit voltooide 'The man who killed Don Quichot' als toppunt. Door voortdurend overkomende vliegtuigen, overstromingen, kapotte apparatuur en de ziekte van een onvervangbare hoofdrolspeler was de film gedoemd te mislukken. Het falen van de onderneming is te zien in te zien in de documentaire 'Lost in La Mancha'.

De oeuvreprijs van het AFFF, waar fantasy-, horror- en sciencefictionfilms centraal staan, wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Eerder ontvingen onderen anderen Wes Craven, Dario Argento, Paul Verhoeven en Roger Corman de prijs. De 23e editie van het AFFF vindt plaats van 18 tot en met 25 april.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen