Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wouter Bos klaagt Weekend aan

Shownieuws

Vicepremier Wouter Bos heeft besloten roddelblad Weekend voor de rechter te dagen. Dat maakte de PvdA-politicus vrijdag bekend na afloop van de ministerraad.

Vicepremier Wouter Bos heeft besloten roddelblad Weekend voor de rechter te dagen. Dat maakte de PvdA-politicus vrijdag bekend na afloop van de ministerraad. Bos reageerde onlangs furieus, toen een grote foto van hem en zijn dochtertje Iris op de voorpagina van het weekblad verscheen.

De 43-jarige minister van Financiën vindt dat zijn kinderen geen deel uitmaken van zijn publieke persoon. "Ook mijn kinderen hebben recht op privacy", zei Bos. "De wetten in dit land zijn daar duidelijk over." Volgens de politicus had Weekend geen recht de vele foto's van de 2-jarige Iris en zijn jongste kindje, de 1-jarige Julia, te plaatsen.

Dat Bos zelf op de foto wordt gezet, heeft de politicus geaccepteerd. "Ik ben nu eenmaal een bekende Nederlander", stelde hij. De minister hoopt met de zaak een precedent te scheppen. "Als mijn kinderen en die van andere mensen beschermd worden, is dat me de moeite waard."

Weekend zegt nog geen bericht te hebben ontvangen van de advocaat van Bos. De kritiek van Bos vindt het roddelblad echter ongefundeerd. "Twee weken voor de verkiezingen poseerde hij nog openlijk met zijn kinderen", zegt redacteur Wim Schaap. "Voor de verkiezingen mogen zijn kinderen dus blijkbaar wel op de foto, en daarna plotseling niet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen