Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alessandro Safina droomt van show met Petra Berger

Shownieuws

Samen een avondvullend concert geven. Daar dromen Petra Berger en Alessandro Safina van. Ze hebben samen al een duet opgenomen, 'Life goes on'.

Samen een avondvullend concert geven. Daar dromen Petra Berger en Alessandro Safina van. Zeker nu ze samen het duet 'Life goes on' hebben opgenomen, dat op het nieuwe album van Safina staat. "Het zou vooral een ode zijn aan ons gezamenlijke publiek", zegt Berger. De Italiaanse tenor is het daar roerend mee eens, maar heeft nog een goede reden. "Dan kan ik heerlijk de hele avond naar Petra kijken", flirt hij.

Een combinatie van pop, opera en klassieke muziek. Zo beschrijft Safina zijn stijl. Hij noemt het een moeilijk genre, omdat het niet zomaar op de radio is te horen. "Mensen moeten het echt zelf opzoeken en dat zijn ze in deze tijd waarin alles vanzelf op je af komt niet meer gewend", meent hij. Berger beaamt dat. "Wij zijn voortdurend zoekende naar een manier om ons publiek te bereiken. Want behalve dat geen radiostation ons draait, hebben we bijvoorbeeld ook geen videoclip."

Door het gebrek aan promotiemogelijkheden vindt Safina het doodeng om weer in Nederland op te treden, zoals onlangs bij de finale van het televisieprogramma Dancing on Ice. "Het voelt bijna alsof ik opnieuw ontmaagd wordt, zo spannend vind ik het." Uiteraard geniet hij er ook van. Samen met Berger kijkt hij dan ook enorm uit naar het volgende optreden. Dat vindt vrijdag plaats tijdens het Tros-galaprogramma Schaatser van het Jaar.

Het is inmiddels alweer bijna zeven jaar geleden dat de Italiaan in Nederland doorbrak met zijn single 'Luna', nadat hij het nummer had gezongen tijdens The Night of the Proms. Daarop werd ook zijn album 'Insieme a te' in Nederland een groot succes en vier keer platina.

Nu staat de release van zijn nieuwe album 'Sognami' voor de deur, waarop Safina in maar liefst vijf verschillende talen is te horen: Italiaans, Frans, Turks, Engels en Spaans. "Sommige nummers klinken nu eenmaal het beste in een bepaalde taal", verklaart de zanger. "Het belangrijkste is welke emotie je in je muziek legt. Met de klank van een taal kan dat."

Petra Berger studeerde in 1998 af aan het conservatorium in Utrecht. In 2002 brak ze internationaal door met een uitvoering van Tsjaikowski's vioolconcert. Vanaf dat moment kwam haar carrière in een stroomversnelling en speelde ze op belangrijke podia over de hele wereld. Eerder vormde ze met haar zus het duo 'Chess'. De zusjes scoorden een hit met het nummer 'I dreamed a dream' uit de musical 'Les misérables'.

'Sognami' ligt vanaf 13 april in de winkel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen