Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fiona Hering wil meer zijn dan glamourpop

Shownieuws

Fiona Hering wil niet altijd in 'die glamourhoek' worden geduwd. Dat zei de journaliste bij de lancering van het blad Vrouw. "Dat stempel wil ik niet hebben."

Fiona Hering wil niet altijd in 'die glamourhoek' worden geduwd. Dat vertelde de journaliste vrijdag tijdens de lancering van het nieuwe tijdschrift Vrouw. De 41-jarige blondine schrijft een column in het blad, dat vanaf deze week bij de zaterdageditie van De Telegraaf verschijnt. Ook gaat ze ongeveer één keer per maand grotere verhalen schrijven voor het blad.

Hering, die regelmatig als lifestyledeskundige te gast is bij RTL Boulevard, vertelt dat ze in eerste instantie een beetje huiverig was voor haar rol bij het nieuwe tijdschrift. "Er werd natuurlijk al vrij snel van mij verwacht dat ik allemaal bekende Nederlanders ging interviewen. En dat kan heel leuk zijn. Maar dat stempel wil ik niet hebben", zegt ze. "Ik wil me vooral niet vastpinnen op één iets. Ik ben gewoon journalist. En ik ben dat geworden omdat ik heel nieuwsgierig ben en overal mijn neus in wil duwen."

Haar interesse beperkt zich dus niet alleen tot het wel en wee van BN'ers en mode, vertelt Hering. "Ik ben nu bijvoorbeeld bezig om eventueel naar Nigeria te gaan om daar een arts te interviewen die vrouwen opereert die problemen hebben gehad met hun bevalling. En dat wordt dus meer een reportageverhaal."

Ook Daphne Deckers staat elke week met een column in Vrouw. Beide columnisten hebben vertrouwen in het blad. "De Telegraaf heeft natuurlijk bijna een miljoen lezers op zaterdag", zegt Daphne."En die mensen krijgen dit blad er nu gratis bij, als cadeautje. Dus ik denk dat het een groot succes wordt, omdat het natuurlijk een megaoplage is."

Ze zijn niet bang dat de mannelijke Telegraaflezers de nieuwe bijlage niet kunnen waarderen. "Ik denk dat het met name voor vrouwen is, maar mijn man leest ook gewoon de Linda en zo", zegt Daphne, die is getrouwd met ex-proftennisser Richard Krajicek. "Als het thuis ligt, ga je er toch in bladeren", verklaart ze. "Het schijnt dat mannen het blad wel fijn vinden, omdat ze het zien als een cadeautje voor hun vrouw", heeft Fiona uit een onderzoek van de krant vernomen. "Dan hoeven ze het niet zelf te kopen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen