Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alec Baldwin tast in buidel voor soldaat

Shownieuws

Alec Baldwin wil een bijdrage leveren aan het collegegeld van een 18-jarig meisje dat in september naar Irak wordt uitgezonden. Over drie jaar gaat ze studeren.

(Novum/AP) - Alec Baldwin wil een bijdrage leveren aan het collegegeld van een meisje dat in september naar Irak wordt uitgezonden. De acteur zocht contact met haar nadat ze haar verhaal deed in de New York Times. Hij gaat haar financieel steunen als ze over drie jaar het leger verlaat en gaat studeren.

Het meisje, de 18-jarige Resha Kane, dient het leger als specialist van chemische stoffen. "Ze doet me denken aan mijn 11-jarige dochter, Ireland", zei de 48-jarige Baldwin. Kane en haar moeder waren zeer verrast over het genereuze aanbod. "Ik geloofde er niets van, ik dacht dat hij loog", zei Kane. "Ik dacht dat sterren al hun geld alleen aan zichzelf uitgaven."

De woordvoerder van Baldwin liet weten dat de acteur hoogstpersoonlijk een cheque zal overhandigen met het bedrag dat Kane straks tekort komt voor haar studie. Kane, die nu in opleiding is en in Texas verblijft, heeft nog geen keuze gemaakt over de universiteit die ze wil bezoeken.

De acteur, producer en regisseur heeft nooit onder stoelen of banken gestoken geen voorstander van de oorlog in Irak te zijn, maar vindt het belangrijk de troepen een helpende hand te bieden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen