Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Behoefte aan stijlvolle David Beckham in Amerika

Shownieuws

David Beckham moet het gebrek aan stijl in de Amerikaanse sportwereld goedmaken. Moderedacteuren hopen dat de voetballer een voorbeeld is voor andere sporters.

David Beckham moet het gebrek aan stijl dat er in de Amerikaanse sportwereld heerst goedmaken. Moderedacteuren hopen dat de 31-jarige Britse voetballer een lichtend voorbeeld zal zijn voor sporters in de Verenigde Staten. Dat vertellen zij aan persbureau Reuters.

De tot in de puntjes verzorgde Beckham, die net als zijn vrouw Victoria als stijlicoon wordt gezien, maakte in januari bekend zijn club Real Madrid te verruilen voor Los Angeles Galaxy. Hij heeft een contract van vijf jaar getekend bij de Amerikaanse voetbalclub.

Adam Rapaport, moderedacteur bij het mannenmodeblad GQ, denkt dat de komst van Beckham effect zal hebben op het kleedgedrag van andere sporters. "Atleten zijn natuurlijk heel competitief ingesteld", zegt hij. "Als iemand anders er beter uitziet dan zij, dan gaan ze de strijd aan." Moderedactrice Wendell Brown van het tijdschrift Esquire denkt dat er zeker behoefte is aan extra stijl in de Amerikaanse sportwereld. "Ik hoop dat David veel invloed gaat uitoefenen."

Volgens de redacteuren is er geen groot sportend stijlicoon opgestaan in Amerika sinds basketballer Michael Jordan met pensioen ging in 2003. "Ik ben benieuwd of Beckham zijn plaats in kan nemen", zegt Rapaport over Jordan, naar wie Nike een sportschoen vernoemde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen