Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joss Stone als eerste Britse op twee in VS

Shownieuws

Joss Stone is met 'Introducing Joss Stone' op twee binnengekomen in de Amerikaanse albumlijst. Niet eerder kwam een Britse zangeres zo hoog binnen in de VS.

Joss Stone is op twee binnengekomen in de Amerikaanse albumlijst. Niet eerder kwam een Britse zangeres zo hoog binnen in de Verenigde Staten. Van haar derde album 'Introducing Joss Stone' zijn in de eerste week 118 duizend exemplaren verkocht, meldt muziekblad Billboard.

In eigen land doet Stone het aanzienlijk minder goed met haar nieuwe plaat. Daar kwam haar album binnen op twaalf, om al snel te zakken naar plaats 24. De 19-jarige soulzangeres heeft het in Groot-Brittannië zwaar te verduren. Ze wordt ervan beschuldigd 'te Amerikaans' te zijn geworden. Ze haalde zich de woede op de hals van vele Britten toen ze vorige maand tijdens de Brit Awards met een Amerikaans accent een prijs overhandigde aan James Morrison.

Britse muzikanten doen het steeds beter in de Verenigde Staten. Bands als Snow Patrol en The Fratellis worden met de dag populairder en ook het debuutalbum van James Morrison wordt goed verkocht. Verder staan Amy Winehouse, Corinne Bailye Rae en Lily Allen momenteel in de Amerikaanse albumlijst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen