Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Within Temptation komt binnen op één

Shownieuws

Het nieuwe album van Within Temptation, 'The heart of everything', komt maandag binnen op één in de Album Top 100. Joss Stone komt binnen op twee.

Het nieuwe album van Within Temptation, 'The heart of everything', komt maandag binnen op de eerste plaats in de Album Top 100. Daarmee verslaat de Nederlandse metalformatie internationale binnenkomers als Joss Stone en Simply Red. Zij debuteren respectievelijk op de tweede en derde plaats van de lijst. Norah Jones, de nummer één van deze week, zakt naar de vierde plek.

De hoge notering is mogelijk een geruststelling voor platenmaatschappij Sony/BMG. Twee weken voor de officiële releasedatum lekte 'The heart of everything' via het internet al uit.

De cd is alweer het vijfde album van de band, die bestaat uit zangeres Sharon den Adel, de gitaristen Robert Westerholt en Ruud Jolie, bassist Jeroen van Veen, drummer Stephen van Haestregt en toetsenist Martijn Spierenburg. Het album verschijnt ook in de Verenigde Staten, waar de band vorig jaar een platendeal tekende.

Het is niet de eerste keer dat een album van de symfonische rockband bovenaan de hitlijsten prijkt. In 2004 stond het album 'The silent force' al eens bovenaan in de Nederlandse albumlijst.

Het is een drukke tijd voor Within Temptation. Nu de nieuwe cd is uitgebracht, volgt een Europese tournee. Daarna begint het festivalseizoen. De metalformatie is in april en mei onder meer te zien op Paaspop en Dauwpop. In november geeft de band een groot concert in Eindhoven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen