Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alex Klaasen is Laffe Leeuw in 'The wiz'

Shownieuws

Alex Klaasen neemt de rol van Laffe Leeuw over in 'The wiz'. Hij neemt daarmee het stokje over van Jeroen Phaff, van wie hij de understudy was.

Alex Klaasen is Laffe Leeuw in 'The wiz'

Alex Klaasen neemt de rol van Laffe Leeuw over in 'The wiz'. De cabaretier, zanger en acteur is per direct in de musical te zien. Hij neemt daarmee het stokje over van Jeroen Phaff, van wie hij de understudy was. Phaff is volgend seizoen te zien in 'Tarzan'.

De 31-jarige Klaasen, die onlangs meedeed aan het veelbekeken 'Wie is de mol?', maakte in 2005 furore met zijn scala aan rollen in de musical 'Jan, Jans en de kinderen'. Vorig jaar werd hij daarvoor onderscheiden met de John Kraaijkamp Musical Award.

De blonde grappenmaker is bij het grote publiek vooral bekend door zijn sketches in het satirische tv-programma Kopspijkers, dat nu als Koppensnellers te zien is op Tien. Zijn carrière als cabaretier kreeg in 2000 een impuls, toen hij samen met Martine Sandifort het Camerettenfestival won.

'The wiz', met hoofdrollen voor Nurlaila Karim en Jamai Loman, is tot in september te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen