Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wikipedia meldt ten onrechte dood Sinbad

Shownieuws

De online encyclopedie Wikipedia meldde ten onrechte dat acteur en komiek Sinbad was overleden aan een hartaanval. Het bericht is inmiddels verwijderd.

Wikipedia meldt ten onrechte dood Sinbad

(Novum/AP) - De online encyclopedie Wikipedia heeft ten onrechte melding gemaakt van de dood van Sinbad. De Amerikaanse acteur en komiek zou zijn overleden aan een hartaanval. Voordat de fout werd ontdekt, was de link van het overlijdensbericht al aan honderden mensen verstuurd.

De geruchtenstroom over het foutieve bericht kwam zaterdag op gang. Deze verstomde aanvankelijk, maar laaide enkele dagen later weer op. "Zaterdag herrees ik uit de dood, daarna stierf ik voor de tweede keer", zegt Sinbad, die naar aanleiding van het gerucht werd overspoeld met telefoontjes, sms'jes en e-mails.

Toch bleef de komiek, wiens echte naam David Adkins is, rustig onder de doodverklaring. "Nu het internet steeds toegankelijker wordt, zullen dit soort dingen steeds vaker voorkomen", denkt hij. "Het is niet zo gek dat dit is gebeurd."

Wie de melding van het overlijden van Sinbad op de site heeft geplaatst, is niet bekend. Het bericht is inmiddels verwijderd.

Wikipedia werd in 2001 opgericht. De site omschrijft zichzelf als een neutrale en vrije encyclopedie waaraan iedereen kan meehelpen. De gebruikersgemeenschap moet feitelijke onjuistheden zelfstandig verhelpen.

Sinbad speelde in films als 'Houseguest' en 'Jingle all the way.' Momenteel toert hij als stand-upcomedian door de Verenigde Staten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen