Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boston-zanger Brad Delp was 'eenzame ziel'

Shownieuws

Brad Delp, de zanger van de Amerikaanse band Boston, was een eenzame ziel. Dat staat in een van de afscheidsbriefjes die hij achterliet bij zijn zelfmoord.

Boston-zanger Brad Delp was 'eenzame ziel'

(Novum/AP) - Brad Delp, de zanger van de Amerikaanse band Boston, was een eenzame ziel. Dat staat in een van de afscheidsbriefjes die hij achterliet toen hij zichzelf een week geleden van het leven beroofde. Het briefje was met een paperclip bevestigd aan zijn T-shirt.

Delp kwam om het leven door een vergiftiging met koolmonoxide, dat via een pijp van een draaiende auto naar zijn badkamer werd geleid. Hij was 55.

In de garage van zijn woning in Atkinson liet de zanger nog een briefje achter. "Voor wie dit vindt: hopelijk heb ik zelfmoord gepleegd. Plan B was om mezelf te verstikken in mij auto." In weer een ander briefje boven aan de trap van zijn huis waarschuwt hij dat er koolmonoxide binnen is. "Ik neem alle verantwoordelijkheid voor mijn situatie op me. Ik heb de wil om te leven verloren", schrijft hij verder. Ook staan er instructies voor het waarschuwen van zijn verloofde. "Helaas weet zij niets van wat ik heb gedaan."

De politie vond later nog vier dichtgeplakte brieven in het kantoor van Delp, gericht aan zijn kinderen, hun moeder en twee anderen van wie de identiteit niet bekend is gemaakt.

De verloofde van Delp, Pamela Sullivan, heeft de politie verteld dat hij zich al lange tijd depressief voelde. Het stel zou in de zomer zijn getrouwd.

Delp scoorde met Boston hits als 'More than a feeling', 'Amanda' en 'Don't look back'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen