Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Directeur Idfa krijgt oeuvreprijs in Israel

Shownieuws

Idfa-directeur Ally Derks krijgt een Life Time Achievement Award voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van de documentaire. Dat heeft het Idfa gemeld.

Idfa-directeur Ally Derks krijgt donderdag een Life Time Achievement Award voor haar bijdrage aan de ontwikkeling en waardering van de documentaire. Dat heeft het Idfa bekendgemaakt. Derks krijgt de prijs bij de opening van het Israëlische documentairefestival Docaviv in Tel Aviv uit handen van de ambassadeur van de Europese Commissie.

Het International Documentary Festival Amsterdam (Idfa) bestaat twintig jaar. Het is uitgegroeid tot het grootste documentairefestival ter wereld. Derks richtte het evenement in 1988 op. Het Nederlandse voorbeeld kreeg navolging in veel andere landen.

Docaviv duurt tot 24 maart. De winnaars worden dinsdag bekendgemaakt. Op het festival is onder meer een selectie te zien van films die de afgelopen jaren furore maakten op het Idfa. Daarnaast geeft Derks op 19 maart een masterclass, waarin ze ingaat op haar kijk op de documentaire.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen