Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Luisteraar mist variatie op radio'

Shownieuws

Nederlandse radiozenders onderscheiden zich steeds minder van elkaar. Dat blijkt uit een onderzoek van radio-organisatie XLnt Radio onder 625 mensen.

Nederlandse radiozenders onderscheiden zich steeds minder van elkaar. Dat vindt het publiek, meldt de radio-organisatie XLnt Radio na een opinie-onderzoek. Ruim de helft van de 625 ondervraagden gaf aan dat de muziek die op de populaire radiozenders wordt uitgezonden de laatste jaren steeds meer een eenheidsworst is geworden.

De luisteraars zijn over het algemeen ontevreden over het muziekaanbod. Meer dan 32 procent van de respondenten boven 20 jaar vindt dat ze te weinig muziek krijgen voorgeschoteld die ze bevalt. Dj's zouden te vaak plaatjes draaien die ze zelf leuk vinden. Daarnaast krijgt volgens dertig procent het Nederlandse repertoire te weinig aandacht.

XLnt Radio biedt vanaf 1 april twaalf radiostations aan die non-stop muziek uitzenden via de digitale kabel. Daaronder is een aantal stations dat zich uitsluitend op één genre richt, zoals het levenslied.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen