Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Micha Hulshof krijgt Amerikaanse filmprijs

Shownieuws

De Nederlandse acteur Micha Hulshof heeft tijdens het Amerikaanse HBO Comedy Arts Festival in Aspen de prijs voor beste rol in een buitenlandse film gekregen.

De Nederlandse acteur Micha Hulshof heeft tijdens het Amerikaanse HBO Comedy Arts Festival in Aspen de prijs voor beste rol in een buitenlandse film toegekend gekregen. Dat heeft producent Lemming Film donderdag bekendgemaakt. De jury, bestaande uit filmmakers, producenten en experts uit de komedie-industrie, waren eensgezind over de acteerprestatie van Hulshof in 'Het schnitzelparadijs'.

Hulshof is blij met de prijs. "Ik zit nu natuurlijk naast de telefoon te wachten op al die mooie aanbiedingen uit Amerika."

Het jaarlijkse HBO Comedy Arts Festival is een belangrijk podium voor talent uit de komedie-industrie. Dit jaar waren in Aspen dertig lange speelfilms en twintig korte films geprogrammeerd.

Hulshof speelt momenteel een rol in de filmversie van Dunya & Desie, die in oktober uitkomt. Eerder was hij te zien in 'Doodeind', 'Pietje Bell' en 'Lek'. Met het hele keukenpersoneel van 'Het schnitzelparadijs", de bioscoophit van Martin Koolhoven uit 2005, won hij eerder al een Gouden Kalf voor beste mannelijke bijrol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen