Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Isaiah Washington geeft geld aan slavernijproject

Shownieuws

Isaiah Washington heeft geld gedoneerd aan een project in Sierre Leone dat de slavenhandel in kaart brengt. De wortels van de acteur liggen in Sierra Leone.

(Novum/AP) - Isaiah Washington heeft bijna negentienduizend euro gedoneerd aan een project in Sierra Leone dat via computeranimatie de slavenhandel in kaart brengt. "De verhalen van ontelbare Sierra Leoners die gedwongen werden tot slavernij moeten nog verteld worden", zegt de acteur, die Dr. Burke speelt in de hitserie Grey's Anatomy. "Dit project zal duidelijkheid brengen over het verleden en heden van deze regio."

Het project is gericht op Bunce Island, een achttiende-eeuws fort van waaruit slaven naar Noord-Amerika werden gestuurd. Het programma zal het fort tonen zoals het eruitzag in 1805 en laat in detail zien hoe de slavenhandel in zijn werk ging.

De 43-jarige acteur ontdekte via een DNA-test dat zijn voorouders afkomstig zijn uit Sierra Leone, dat in West-Afrika ligt. Vorig jaar richtte Washington een stichting op om de levens van de Sierra Leoners te verbeteren.

De Grey's Anatomy-ster kwam in oktober vorig jaar in opspraak, omdat hij T.R. Knight, bekend als Dr. George O'Malley in Grey's Anatomy, een 'flikker' noemde. Washington ontkende eerst dat hij die uitspraak had gedaan, maar verontschuldigde zich later tegenover zijn collega.

Het derde seizoen van Grey's Anatomy wordt in Nederland momenteel uitgezonden door Net 5.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen