Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger Boston pleegde zelfmoord

Shownieuws

Brad Delp, de zanger van de Amerikaanse band Boston, heeft zelfmoord gepleegd. Hij werd vrijdag dood aangetroffen in zijn woning in New Hampshire.

(Novum/AP) - Brad Delp, de zanger van de Amerikaanse band Boston die afgelopen weekeinde dood werd gevonden in zijn woning, heeft zelfmoord gepleegd. Dat heeft de politie van New Hampshire bekendgemaakt.

Het lichaam van Delp werd vrijdag aangetroffen door zijn verloofde. Hij is overleden door koolstofmonoxide, dat via een pijp van een auto naar zijn badkamer werd geleid, waar hij zich bevond. Hij was 55 jaar.

Zijn familie laat in een verklaring weten dat Delp altijd voor iedereen klaarstond. "Hij gaf zolang hij kon, zo goed als hij kon en hij was erg moe. We berusten in de gedachte dat hij nu eindelijk vrede heeft." Delp, die twee kinderen had, liet twee briefjes achter die hij op een deur had geplakt en brieven aan zijn familie en zijn verloofde Pamela.

De zanger wordt in besloten kring begraven. Later vindt een openbare ceremonie plaats. Wanneer precies, maakt de familie nog bekend.

De rockband Boston scoorde hits als 'More than an feeling', 'Don't look back' en 'Amanda'. De groep zou deze zomer enkele optredens verzorgen. Delp stond bekend als 'de liefste man in rock-'n-roll'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen