Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John de Mol in gesprek over voortbestaan Tien

Shownieuws

John de Mol is met verschillende partijen in gesprek over het voortbestaan van tv-zender Tien. Maat hij ontkent dat het einde van de zender in zicht in.

John de Mol ontkent dat het einde van Tien in zicht is, maar zegt wel met verschillende partijen in gesprek te zijn over het voortbestaan van de televisiezender. "Dat zal mogelijk leiden tot strategische beslissingen in de nabije toekomst", zegt de mediamagnaat donderdag in De Telegraaf. Tien begon in 2005 hoopvol onder de naam Talpa, maar heeft al tijden te kampen met tegenvallende kijkcijfers.

Volgens de krant is een mogelijk scenario een samenwerking tussen Tien en RTL Nederland, dat de zenders RTL 4, 5 en 7 exploiteert. Daar zou bijvoorbeeld RTL 8 bij kunnen komen. Met het eredivisievoetbal van Tien kan RTL 7 dan een volwaardige sportzender worden.

Een woordvoerder van de Italiaanse televisiemaatschappij Mediaset, dat in handen is van oud-premier Silvio Berlusconi, zegt in de krant graag samen met De Mol een bod te willen doen op Endemol. Een woordvoerder van De Mol wilde het bericht niet bevestigen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen