Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oplage Harry Potter betekent record

Shownieuws

Van het laatste boek over tovenaarsleerling Harry Potter verschijnt in Amerika een eerste druk van 12 miljoen stuks. Een record, zo meldt uitgeverij Scholastic.

(Novum/AP) - Van het laatste boek over tovenaarsleerling Harry Potter verschijnt in Amerika een eerste druk van twaalf miljoen exemplaren. Dat is een record, meldt uitgeverij Scholastic woensdag. De uitgeverij maakt tevens bekend dat miljoenen worden uitgegeven aan een reclamecampagne voor het boek, dat op 21 juli uitkomt.

'Harry Potter and the deathly hallows', het zevende en laatste boek in de populaire reeks, is veel meer dan zomaar een boek', vindt de directeur van Scholastic. "Het is een ware ode aan de fans van Harry Potter en het plezier van lezen."

De eerste druk van het vorige boek in de serie, 'Harry Potter and the half-blood prince', verscheen in Amerika in een oplage van elf miljoen stuks. In de eerste 24 uur werden volgens de uitgever 6.9 miljoen exemplaren verkocht. In Nederland was 'Harry Potter en de halfbloed prins' het best verkochte boek van 2005. Ruim 586 duizend stuks vlogen de winkel uit.

Wereldwijd gingen van de zes boeken uit de fantasyseriemeer dan 325 miljoen exemplaren over de toonbank. De verschillende delen verschenen in 64 talen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen