Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers laten zich niet verblinden door diamanten

Shownieuws

BN'ers als Monique Klemann en Stella Gommans laten zich niet verblinden door diamanten. Zij woonden de lancering van de diamantencollectie van Montblanc bij.

Monique Klemann, Susan Smit en Stella Gommans laten zich niet verblinden door de pracht en praal van diamanten. De glamourvolle bekende Nederlandse vrouwen genoten donderdag van de nieuwe diamantencollectie van Montblanc. "Maar ik ben niet echt het type om zelf grote diamanten te dragen", vertelt schrijfster Smit.

Zonnebrillen waren geen overbodige luxe tijdens de introductie van de nieuwe juwelenlijn van de van oorsprong Duitse schrijfwarenfabrikant. Zwaar beladen modellen zorgden voor een voortdurende schittering in de showruimte. Het topstuk, een collier van een slordige 24 miljoen euro, was de kroon op de collectie.

Presentatrice Stella Gommans toonde trots een met diamanten bezette ring aan haar pink, die zij van haar partner had gekregen. "Die heeft een speciale betekenis voor me", verklapte ze zonder in details te treden. "Maar zo'n ring is wel genoeg", voegde ze daaraan toe. "Het hoeft van mij niet te opzichtig. In Nederland is het toch meer 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'."

Smit, bekend van romans als 'Elena's vlucht', durft zichzelf wel een ekster te noemen. "Ik houd van sierraden, maar niet van gigantische stenen", vertelt ze. "Ik bewonder Montblanc vanwege de elegante en ingetogen ontwerpen."

Samen met modeontwerpster Monique Collignon was Smit uitverkoren om de internationale lancering van de juwelenlijn in het Franse Chamonix bij te wonen. "Daar waren wereldberoemde sterren als Naomi Campbell en Dita von Teese", vertelt ze. "Wij staken als twee lange, Nederlandse blondines overal bovenuit."

De zusjes Suzanne en Monique Klemann, die als Loïs Lane een optreden verzorgden, schamen zich niet voor hun liefde voor juwelen. "Monique krijgt altijd grote ogen als het over sieraden gaat", schatert Suzanne. "Ik zeg geen nee tegen een mooie diamant", bekent Monique. "Maar ik ben eigenlijk niet zuinig genoeg voor dure stenen. Laatst had ik een diamant laten zetten in een antieke ring. Die ben ik nu alweer kwijtgeraakt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen