Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'De weg naar Fame heeft hoger niveau dan Idols'

Shownieuws

Het niveau van de deelnemers van het RTL4-programma 'De weg naar Fame' is extreem hoog. Volgens producent Albert Verlinde is het niet te vergelijken met Idols.

Het niveau van de deelnemers van het nieuwe RTL4-programma 'De weg naar Fame' is extreem hoog. Dat zegt producent Albert Verlinde, die het programma dan ook niet vindt te vergelijken met shows als 'Idols' of 'X-factor'. "Veel cameramensen die hier werken, hebben ook bij die programma's gewerkt en zijn steeds meer overtuigd geraakt van wat ze hier zien."

In 'De weg naar Fame' zijn de zestien overgebleven kandidaten van audities te zien die samen een week in een huis verblijven. Ze volgen onder meer workshops en doen audities voor de Nederlandse musical 'Fame'. Verlinde hoopt op deze manier de perfecte kandidaten te vinden voor de rollen van Mabel, Serena, Tyrone en Schlomo. "Wij willen heel graag dat relatief onbekende mensen hoofdrollen krijgen en bekend zijn als het programma begint", verklaart Verlinde.

Dat 'relatief' moet worden benadrukt, geeft ook Verlinde toe. Alle zestien kandidaten hebben op de één of andere manier ervaring in de musicalwereld. "Daar zijn we uiteindelijk toch op uitgekomen", licht de producent toe.

Het nieuwe programma onderscheidt zich volgens Verlinde van andere talentenjachten. Zo zou het nog nergens ter wereld zijn vertoond dat kandidaten een huis ingaan en workshops volgen. "Tarzan is bijvoorbeeld niet echt opvallende televisie geweest", stelt Verlinde vast. "Dit programma wordt echt zeven weken achter elkaar om 20.30 uur uitgezonden. Dat zal veel meer impact hebben."

Jim Bakkum speelt in de musical de rol van Nick, een jongen die graag wil leren acteren. In het programma ondersteunt Bakkum de kandidaten. "We noemen mij niet de presentator. Ik ben gewoon vaak te vinden bij de kandidaten in het huis, ga mee naar audities, dat soort dingen", licht de musicalster zijn rol toe.

Jim kan wel wat nuttige tips geven aan de kandidaten. "Bij een auditie moet je denken: ik ga ze helemaal wegblazen. Ik moet het nu laten zien en alles wat ik in me heb eruit gooien." Ook voor het programma weet Bakkum wel wat hij de kandidaten wil meegeven. "Je moet alles rustig afwachten, ga niet lopen opvallen. Zorg dat je niet overkomt als een bitch of een eikel."

Favorieten zeggen Albert en Jim niet te hebben. Al vertelt de ex-Idols-deelnemer dat hij het wel leuk zou vinden als één van zijn vrienden uit de musical Grease een rol zou krijgen. Verlinde denkt dat het vooral heel moeilijk wordt om een keuze te maken. "Iedereen hier kan zingen, dansen en acteren. Het is ook voor ons echt een verrassing wie uiteindelijk de rollen krijgen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen