Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Speciale prijs voor beste vervangers in musicals

Shownieuws

Dit jaar vindt de eerste officiële uitreiking van de Sentimento Awards plaats. De prijs is bedoeld voor de beste understudy of alternate in een musical.

De eerste officiële uitreiking van de Sentimento Awards is binnenkort een feit. De prijs is bedoeld voor de beste understudy of alternate in een musical. De initiatiefnemers vinden dat de artiesten die de hoofdrolspelers in musicals vervangen te weinig aandacht en waardering krijgen.

De uitreiking vindt in mei plaats in Den Bosch, onder leiding van musicalactrice Ryan van den Akker. Niet alleen een vakjury, bestaande uit onder anderen musicalsterren Bill van Dijk en Celine Purcell, bepaalt wie er wint. Het publiek kan ook stemmen via sentimento.nl. Begin april vindt de bekendmaking van de genomineerden plaats.

Tijdens de uitreiking worden prijzen uitgedeeld voor de beste mannelijke en vrouwelijke understudy, de beste vrouwelijke en mannelijke alternate en voor het beste ensemble. Een understudy valt voor een hoofdrolspeler in als diegene ziek of verhinderd is. Een alternate deelt de rol met de hoofdrolspeler en neemt de rol enkele keren per week over.

De prijs voor Beste understudy ging vorig jaar nog inofficieel naar Brigitte Heitzer, voor Belle, in de musical Belle en het Beest. De beste mannelijke understudy ging naar Hein Gerrits, voor de rol van Emcee in de musical Cabaret.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen