Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tori Amos organiseert speurtocht voor Pasen

Shownieuws

Tori Amos heeft in aanloop naar Pasen geen eieren, maar 'meisjes' verstopt. Het gaat om de vijf personages die ze verzon voor haar nieuwste muziekproject.

Tori Amos heeft in aanloop naar Pasen geen eieren, maar 'meisjes' verstopt voor haar fans. "Ik heb een speciale paasspeurtocht georganiseerd", zegt de zangeres geheimzinnig in een audioboodschap aan haar fans. De actie vindt plaats aan de vooravond van de release van haar nieuwe album 'American doll posse', dat op 1 mei verschijnt.

De 'meisjes' in kwestie zijn de vijf personages die de roodharige artieste verzon voor haar nieuwste muziekproject. Santa, Clyde, Isabel, Tori en Pip zijn online te bezoeken, verklapt Amos. "Als je tenminste hun weblog weet te vinden." De albumcover, die onlangs werd onthuld, toont Amos, verkleed als de vijf karakters.

Ook tijdens haar Europese tournee, die op 3 juni de Amsterdamse Heineken Music Hall aandoet, gaan de meiden mee. "We zijn nu al aan het shoppen en ik heb moeite om ze in bedwang te houden", fluistert de elfachtige artieste mysterieus. "Ze verheugen zich erop om je te leren kennen."

Het negende studioalbum van de eigenzinnige zangeres telt maar liefst 23 nummers. Op een publiciteitsfoto houdt Amos een Bijbel in haar rechterhand. Op haar andere hand staat het woord 'schaamte' geschreven en langs haar linkerbeen loopt een straaltje bloed naar beneden. Naar verwachting stelt de muzikante op haar nieuwste plaat de Amerikaanse religie en cultuur aan de kaak, zoals ze onlangs in een interview suggereerde.

De 43-jarige zangeres, die bij het grote publiek vooral bekend is van haar hit 'Cornflake girl', presenteert haar muziek vaak op onconventionele wijze. Op het coveralbum 'Strange little girls', dat in 2001 verscheen, wordt elk nummer door een ander, fictief personage gezongen. Voor het begeleidende albumboekje liet Amos zich met behulp van pruiken en kostuums als de twaalf 'vreemde kleine meisjes' fotograferen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen