Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elton op barricade voor homo's

Shownieuws

Elton John roept iedereen op zich uit te spreken tegen homohaat. "Of het nu gaat om fanatici in het plaatselijke café of duizenden kilometer ver weg."

Elton John roept iedereen op zich uit te spreken tegen homohaat. "Of het nu gaat om fanatici in het plaatselijke café of duizenden kilometer ver weg", schrijft hij volgens de BBC in een column in het Britse tijdschrift New Statesman. "We zouden allemaal onze stem moeten verheffen voor de basale rechten van de mens."

De popster, die zondag 60 wordt, richt zijn pijlen vooral op de ondergeschikte positie van homoseksuelen buiten Europa. "In sommige landen zou mijn stem zijn onderdrukt", zegt hij. Zo vertelt Elton over activist William Hernandez uit El Salvador. De kantoren van de man zijn meermaals overhoopgehaald en hij is vaak bedreigd, weet ook Amnesty International. Elton John schreef zijn column op verzoek van de mensenrechtenorganisatie.

Sir Elton is een bekend voorvechter van rechten voor homoseksuelen. In 2005 verbond hij zich met zijn partner David Furnish via een burgerlijk partnerschap dat homoseksuele stellen vergelijkbare rechten geeft als getrouwde paren. In Groot-Brittannië is een huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht vooralsnog niet mogelijk.

Wat zijn carrière betreft, gaat het de popster nog altijd voor de wind. Woensdag maakte hij bekend dat zijn volledige muzikale oeuvre beschikbaar zal worden als download. Meer dan dertig albums, die een carrière van veertig jaar representeren, kunnen vanaf maandag tegen een vergoeding van het internet worden geplukt.

De grote collectie, die meer dan vierhonderd nummers telt, bevat zowel het debuutalbum 'Empty sky' dat in 1969 verscheen als de nieuwste uitgave 'Rocket man', een compilatiealbum. Tot 30 april zijn de nummers alleen te vinden op iTunes, de muzieksite van Apple. Daarna kunnen ze ook via andere sites worden gedownload.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen