Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Valerio en Sophie van der Stap onderscheiden door BNN

Shownieuws

De eerste winnaars van de Hoofdprijs van BNN zijn bekendgemaakt. TMF-presentator Valerio en schrijfster Sophie van der Stap vallen in de prijzen.

De eerste winnaars van de Hoofdprijs van BNN zijn bekendgemaakt. De uitreiking van de publieksprijzen wordt donderdag uitgezonden, maar de zender lichtte woensdag alvast een tipje van de sluier op. TMF-presentator Valerio wordt onderscheiden met de aanmoedigingsprijs, de Rookie Award. Schrijfster Sophie van der Stap krijgt de Bart Award, die wordt vergeven aan 'iemand die het afgelopen jaar heeft bewezen dat niets onmogelijk is'.

Valerio ontvangt volgens BNN de Rookie Award omdat hij het afgelopen jaar, met TMF-programma's als Wakker Worden Met Valerio, goed scoorde bij jongeren. Hij heeft laten zien dat hij 'zeer talentvol' is. De 22-jarige Sophie van der Stap heeft volgens BNN het onmogelijke mogelijk gemaakt doordat zij niet bij de pakken neer is gaan zitten toen bij haar kanker werd geconstateerd. Ze schreef het boek 'Het meisje met de negen pruiken' over haar belevenissen.

De Hoofdprijs is een jaarlijks terugkerend programma van BNN, waarin de kijkers mogen stemmen op hun favoriete programma's van het afgelopen jaar. De prijs werd in het leven geroepen om makers van goede programma's voor jonge mensen te stimuleren. De Hoofdprijs wordt uitgereikt in de categorieën dramaseries buitenland, amusement, informatief, acteur, actrice en presentator.

Ook wordt donderdag de Gouden Kliko voor het slechtste programma uitgedeeld. Die gaat naar het Tien-programma De Gouden Kooi.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen