Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zes Nederlandse films op Tribeca Film Festival

Shownieuws

Voor het Tribeca Film Festival in New York zijn dit jaar zes Nederlandse films geselecteerd. Daaronder de film 'Vivere', met Tygo Gernandt en Egbert-Jan Weeber.

Voor het Tribeca Film Festival in New York zijn dit jaar zes Nederlandse (co)producties geselecteerd. Dat heeft filmproductiemaatschappij Holland Film woensdag bekendgemaakt. Zo doet de speelfilm 'Vivere', waarin de acteurs Tygo Gernandt en Egbert-Jan Weeber meespelen, mee in de World Narrative Feature Competition.

'Between heaven and earth', eerder dit jaar te zien op het International Film Festival Rotterdam (IFFR), en 'Miss universe 1929' doen mee in de World Documentary Feature Competition. Ook de korte documentaire 'Anderman' gaat naar het Amerikaanse filmevenement. De film doet mee in de categorie Short Documentary Competition. 'Passio', een coproductie tussen Nederland, Italië en de Verenigde Staten is geselecteerd voor de sectie Special Events.

De experimentele film 'Waarom heeft niemand mij verteld dat het zo erg zou worden in Afghanistan?' doet niet mee in de competitie, maar draait in de sectie Showcase. De film is door regisseur en producent Cyrus Frisch volledig opgenomen op zijn mobiele telefoon en was eerder al te zien op het IFFR. Ook is de film geselecteerd voor het San Francisco International Film Festival in april.

Het Tribeca Film Festival is in 2002 opgericht door Robert de Niro en Jane Rosenthal. De zesde editie van het festival vindt plaats van 25 april tot en met 6 mei.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen