Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM Serious Request 2005

3FM serious request 2005

Van 19 tot en met 24 december 2005 heeft 3FM de Serious Request actie gehouden voor Congo. Tijdens deze actie werden drie dj’s (Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes) zes dagen lang opgesloten in een Glazen Huis op de Neude. Ze aten niet, maar maakten wel 24 uur per dag radio.

Luisteraars konden verzoekplaten aanvragen, maar dan wel tegen betaling. Ook werd er geld opgehaald door middel van veilingen op internet. De luisteraars en bedrijven doneerden meer dan 1,2 miljoen euro voor de actie. Het kabinet verhoogde dat bedrag nog eens met 1 miljoen, waardoor de eindstand 2.203.549 euro is.

Techniek

3FM serious request 2005

 

Regie & Nieuws

3FM serious request 2005

Normaal gesproken zit bij 3FM de regiekamer direct naast de studio, maar tijdens de Serious Request actie was dit niet mogelijk. Daarom zitten de mensen van de regie nu in een apart kamertje waar alles geschakeld wordt. Op de onderste foto is aan de linkerkant Wendy Duyvenvoorde te zien. Zij leest voor de ANWB de files. Rechts zit Margriet Wesselink, lezeres van de 3FM NOS Headlines.

 

Internet

3FM serious request 2005

De internetredactie zorgt ervoor dat de laatste ontwikkelingen rond de actie allemaal direct op de 3FM-site kwamen te staan. Ook waren ze verantwoordelijk voor de veilingen waarop luisteraars de hele week konden bieden. Mensen konden bieden op rijlessen, billboardcampagnes, gesigneerde items en nog heel veel meer.

Glazen Huis (1)

3FM serious request 2005

Op de bovenste foto is het hok te zien, waarin alle sapjes werden geperst. Die sapjes zijn allemaal opgedronken door de dj’s, maar ze vielen niet altijd goed in de smaak. Toch waren de sapjes essentieel, want er zaten veel vitamines in. Zonder die vitamines waren ze de zes dagen zonder eten een stuk moeizamer doorgekomen. Op de onderste foto is de slaapkamer te zien.

 

Glazen Huis (2)

3FM serious request 2005

 

Studio

3FM serious request 2005

 

Gouden Druppel

3FM serious request 2005

De Gouden Druppel gaat naar het bedrijf dat het meeste geld heeft gestort voor 3FM Serious Request. Sander de Heer had de eer om het beeld te overhandigen aan de directrice van een bedrijf dat in totaal 35.000 euro voor de actie heeft gedoneerd.

 

Freek de Jonge

3FM serious request 2005

Freek de Jonge mocht net als de Serious Request actie in 2004 de veilingmeester zijn. Hij wist onder andere een bank, een bedovertrek, een plasmascherm en een fiets te slijten aan de toeschouwers.

   

Het Huis Uit

3FM serious request 2005

Op deze foto’s is het langverwachte moment te zien dat Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes eindelijk het huis uitmogen. Zes dagen lang mochten ze er niet uit en zaten ze dus opgesloten.

De bovenste foto komt van de website van 3FM. Alle andere foto’s in deze serie van 'Op Bezoek Bij' zijn wel gemaakt door een verslaggever van Radio.NL.

Uitreiking cheque (1)

3FM serious request 2005

Voordat Giel, Gerard en Wouter te horen krijgen hoeveel geld ze hebben opgehaald, moeten ze eerst nog even een interview met Sander de Heer doorstaan.

 

Uitreiking cheque (2)

3FM serious request 2005

Hier is dan het moment waar iedereen op heeft gewacht; de cheque wordt uitgereikt. Zendercoördinator Florent Luyckx en Wouter van der Goes halen de cheque eruit. Op de eerste cheque staat een bedrag van ruim 1,2 miljoen, maar dan krijgt Wouter nog een brief. Daarin staat dat de gehele Tweede Kamer ervoor heeft gezorgd dat het kabinet 1 miljoen euro doneert voor de Serious Request actie. Daarom komt er een nieuwe cheque tevoorschijn met het volledige bedrag: 2.203.549 euro.

Giel Beelen: "Ik had dit echt nooit verwacht. Nederland bedankt!"