Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio 3FM / Nieuwsdienst 2003

3FM nieuwsdienst 2003

Als we met onze auto het terrein van het Mediapark in Hilversum willen oprijden worden we geconfronteerd met de werkzaamheden aan het mediapark. Maar dat maakt het verder niet moeilijker op onze zoektocht naar het pand van Radio 3FM.

Als we de Sumatralaan 45 echt niet kunnen vinden, kunnen we de altijd even vriendelijke baliemedewerkers vragen van het informatiecentrum aan het begin van het mediapark.

Oude ingang

3FM nieuwsdienst 2003

Als je de “hoofdweg” door het mediapark volgt, en je gaat de 1e weg links naar het audiocentrum, dan zit daar het pand van Radio 3FM, ook te herkennen aan de oude maar herkenbare gele Radio3FM EEND. (links)

Radio 3FM bestaat al sinds 1965, toen nog onder de naam Hilversum 3. Vanaf 1985 kreeg het station de naam Radio 3FM. Eenmaal binnen is het erg moeilijk te zien, welke deur we moeten hebben.

Nieuwsredactie

3FM nieuwsdienst 2003

Bij één van de deuren komen we uit bij de “nieuwe” Radio 3FM nieuwsredactie, die altijd in de weer is nieuws te verzamelen voor het enige echte 3FM Nieuws. Wat overigens uit hun eigen studio komt. Deze eigen 3FM nieuwsredactie is in 2002 opgericht. En te herkennen aan het enige nieuws bulletin met achtergrond muziek.

Hierboven 2 medewerkers van de redactie, en alles natuurlijk op zeer moderne apparatuur.

Productiestudio 1

3FM nieuwsdienst 2003

Hier de 1e productiestudio voor Radio 3FM, waar onder andere stukjes voor het nieuws worden opgenomen, en kleine spotjes.

Ook voor zangsessies is deze productiestudio uitstekend te gebruiken.

Jinglestudio

3FM nieuwsdienst 2003

Hier zie je nog een productiestudio voor Radio 3FM, wat zich overigens allemaal in hetzelfde pand bevind. Deze productiestudio word gebruikt voor het produceren van de jingles.

Hier heeft Radio 3FM zijn eigen mannen voor in huis, die dag en nacht bezig zijn met het produceren van flitsende jingles en commercials. Hier word bijzonder veel aandacht aan besteed bij Radio 3FM. Daardoor zijn de jingles altijd van kwaliteit.

Snoep / Drank

3FM nieuwsdienst 2003

Ook voor de inwendige mens moet gezorgd worden, en daarom de nodige snoep en drankautomaten op de gangen. Deze lekkernijen kunnen genuttigd worden in de club 3FM.


Flipperkast

3FM nieuwsdienst 2003

En tussendoor even niets te doen? Geen punt bij Radio 3FM. Daar verveel je jezelf namelijk nooit. Gewoon een ouderwetse flipperkast op de gang. Voor als je even in een pauze zit ofzo. Of als de club 3FM te vol zit !

Radiostudio 1

3FM nieuwsdienst 2003

Loop je de studio binnen van Radio 3FM, dan zal het je opvallen dat je eerst door een grotere studio heen loopt. Deze uitzendstudio is nodig voor de uiteindelijke vormgeving aan een programma.

Aan de andere kant van het glas maken de programmamakers hun radioprogramma, en dat word doorgezonden naar deze 1ste studio. Hier word overigens ook gezorgd voor de eventuele commercials, het nieuws en de verkeersinformatie tijdens de programma’s. Dit zie je hierboven.

Loop je dan door de deur, dan kom je in de echte radiostudio. Vanuit hier worden alle radioprogramma’s gemaakt en uitgezonden. Wat opviel is dat de uitzendtafel erg hoog is als je er achter staat. Er staat normaal een hoge stoel bij. Bart de Graaf heeft hier zeker moeite mee gehad.

Radiostudio 2

3FM nieuwsdienst 2003

Hierboven nogmaals de uitzendstudio van Radio 3FM. En hieronder de plaats waar de overige presentatoren zitten tijdens de uitzending. Het is namelijk mogelijk dat er een andere techneut komt om de technische faciliteiten te regelen voor het programma. Dan zit de hoofdpresentator ook op deze plek, om vanaf hier zijn programma te presenteren.

Als de presentatoren daadwerkelijk on-air gaan, als ze gaan praten op de radio. Dan schrik je wel even. Want de rode lampen zijn hier zo ontzettend groot, dat je jezelf niet kan vergissen of ze nu wel of niet on-air zijn.

Internetredactie

3FM nieuwsdienst 2003

Hier Roosmarijn Reijmer op de internetredactie van Radio 3FM. Hier is men constant bezig met het updaten van de internetsite van 3FM.nl. Deze is volgens Radio 3FM ook erg belangrijk. Interactive radio, Radio 3FM.