Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM Awards 2010

3FM Awards 2010

De 3FM Awards, de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en –artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars, zijn 16 april 2010 uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens een liveshow in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. De presentatie was in handen van Annemieke Schollaardt, Giel Beelen en Sander Lantinga.

De 3FM Awards zijn uitgereikt in tien categorieën. Onder andere Di-rect, Guus Meeuwis, Moke, Miss Montreal, Waylon, Alain Clark, The Opposites, Kane en de winnaar van de 3FM Serious Talent Award treden op tijdens de 3FM Awards. De Vara zond de show ook rechtstreeks uit op Nederland 3.

Anouk is door luisteraars van 3FM verkozen tot de Beste Zangeres en de artiest met het Beste Album. Kane maakte met 'No Surrender' de Beste Single en werd verkozen tot de Beste Band van het jaar. Met ieder twee prijzen werden Anouk en Kane de grote winnaars van de 3FM Awards, volgens 3FM 'de enige echte radioprijzen van Nederland'.

Guus Meeuwis mag zich een jaar lang de Beste Zanger noemen. Ilse de Lange werd gekroond tot Beste Artiest Pop. De band Moke is de Beste Artiest Rock en The Opposites werden benoemd tot Beste Artiest Alternative. Het opgeheven Kyteman's Hiphop Orkest was de Beste Live Act van het afgelopen jaar. Waylon werd Beste Nieuwkomer. Anouk kreeg een prijs voor het Beste Album en voor Beste Zangeres. Caro Emerald mocht Serious Talent Award van 3FM in ontvangst nemen. Een week eerder ontving de zangeres de Schaal van Rigter, omdat haar nummer 'Back it Up' de meest gedraaide Nederlandse plaat van het afgelopen jaar op radiostation 3FM was.

Overzicht winnaars van de 3FM Awards 2010:
Beste band: Kane
Beste zanger: Guus Meeuwis
Beste zangeres: Anouk
Beste artiest Pop: Ilse DeLange
Beste artiest Rock: Moke
Beste artiest Alternative: The Opposites
Beste single: Kane – No Surrender
Beste album: Anouk – For Bitter or Worse
Beste live act: Kyteman’s Hiphop Orkest
Beste nieuwkomer: Waylon
Schaal van Rigter: Caro Emerald
Serious Talent Award: Caro Emerald 

3FM Awards 2010

3FM Awards 2010

 

3FM Awards 2010

3FM Awards 2010

 

3FM Awards 2010

3FM Awards 2010

 

3FM Awards 2010

3FM Awards 2010

 

3FM Awards 2010

3FM Awards 2010