Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM Awards 2008

3FM Awards 2008

Krezip en Anouk winnen 3FM Awards
Krezip, Anouk en Alain Clark gingen er zaterdag 26 april 2008 met het merendeel van de 3FM Awards vandoor. Krezip won in de categorieën beste band en beste popartiest. Daarnaast werd het nummer 'I would stay' door luisteraars van radiozender 3FM uitgeroepen tot beste Nederlandse plaat aller tijden.

Anouk werd onderscheiden in de categorieën beste zangeres, beste rockartiest en beste album, voor de plaat 'Who's your momma'. Alain Clark werd uigeroepen tot beste nieuwkomer en beste zanger. Zijn nummer 'Father and friend' werd verkozen tot beste single.

Zanger Roel van Velzen droeg in The Factory in Amsterdam, waar het muziekfestijn plaatsvond, de zogenoemde Schaal van Rigter over aan Leaf. Eerder deze week werd al bekend dat de band recht had op de wisseltrofee. 'Wonderwoman', de debuutsingle van Leaf, was vorig jaar het meest gedraaide nummer op 3FM.

VanVelzen mocht zelf de prijs voor beste live-act in ontvangst nemen. De band Moke kreeg de prijs voor beste alternatieve artiest. Anouk, Kane, Krezip en Leaf verzorgden optredens tijdens het prijzengala.

Radio.NL was erbij en maakte een fotoreportage.