Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frans Bauer oogt weer als jonge god

Shownieuws

Frans Bauer ziet eruit als een jonge god nu hij 23 kilo lichter is dan voorheen. Dat vindt zijn vrouw Mariska. "Hij is weer echt net als vijftien jaar geleden."

Frans Bauer ziet eruit als een jonge god nu hij 23 kilo lichter is dan voorheen. Althans, dat vindt zijn vrouw Mariska. "Hij is weer echt net als vijftien jaar geleden", zegt de blondine in een interview in weekblad Privé. Frans zelf voelt zich 'herboren'. "Ik kom uit een heel diep dal, maar ik ben er beter uit gekomen dan ooit. Ik voel me zo goed, dat wil je niet geloven."

De 33-jarige volkzanger heeft een moeilijke periode achter de rug. Vorig jaar werd een poliep op zijn stembanden ontdekt, waardoor hij vijftien uitverkochte concerten in Ahoy moest afzeggen. Ook zat hij niet lekker in zijn vel met een gewicht van 108 kilo, was hij 'geestelijk van de wereld' en voelde hij zich vaak lamlendig. Nu hij alle ellende achter de rug heeft, hij is met succes geopereerd, voelt hij zich beter dan ooit.

Het besluit om af te vallen kwam toen Frans onder de douche stond, naar zijn lichaam keek en zichzelf een ultimatum stelde. Tijdens de feestdagen propte hij zich nog één keer vol met zijn favoriete vette happen, waarna hij op 2 januari aan het sporten en sonjabakkeren sloeg. En met succes. "Mariska stoot mij in bed wel eens aan om te zien of ik er wel in lig", grapt Bauer. "Nu ik zo mager ben, heeft zij meer ruimte."

Dat het nu zo goed met hem gaat, heeft Frans niet alleen aan zijn eigen wilskracht en de steun van Mariska te danken, maar ook aan zijn fans, zegt hij. De zanger kreeg 140 duizend kaarten en brieven van mensen die met hem meeleefden. "Ik kreeg een brief van een vrouw die afscheid nam van het leven. Ze wilde weten of ik ooit nog zou kunnen praten, eerder zou zij niet rusten." Uiteraard belde Frans haar op zodra hij weer wat mocht zeggen. "Het was een emotioneel gesprek."

De kans is groot dat Frans snel weer op het podium staat. Maandag maakt hij zijn nieuwe plannen bekend in Breda.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen