Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verplichte DNA-test voor baby Anna Nicole Smith

Shownieuws

Binnenkort lijkt duidelijk te worden wie de vader is van de dochter van Anna Nicole Smith. Een rechter heeft besloten dat er DNA bij haar moet worden afgenomen.

(Novum/AP) - Binnenkort lijkt er een antwoord te komen op de vraag wie de vader is van het dochtertje van Anna Nicole Smith. Een rechter op de Bahama's heeft dinsdag besloten dat er DNA moet worden afgenomen bij de zes maanden oude Dannielynn. Het erfelijk materiaal wordt gebruikt om te bepalen wie de vader van het meisje is.

Anna Nicole Smith overleed op 8 februari op 39-jarige leeftijd. Al voor haar dood was er onduidelijkheid over wie de vader van haar baby was. Op het geboortecertificaat staat Howard K Stern, de partner van de voormalige playmate, als vader vermeld. Een ex-vriend van Smith, Larry Birkhead, beweert echter de verwekker van het meisje te zijn. Hij is degene die via de rechter een vaderschapstest probeert te bewerkstelligen.

Birkhead en Stern moeten van de rechter ook DNA afstaan voor de vaderschapstest. Stern zou tegen de beslissing van de rechter in beroep kunnen gaan, maar is dit volgens zijn advocaat niet van plan. "We zullen doen wat ons wordt opgedragen", verklaart hij tegenover het Amerikaanse tijdschrift People. "Mijn cliënt wil dit zo snel mogelijk afsluiten en achter zich laten."

De uitkomst van de vaderschapstest zal hoogstwaarschijnlijk bepalend zijn in de rechtszaak om de voogdij over Dannielynn. Naast Birkhead en Stern wil ook de moeder van Anna Nicole, Virgie Arthur, de zorg voor het kleine meisje op zich nemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen